Hírlevél

Szavazás

Fórum

Nincsenek témák!

Látogató számláló

0
1
2
9
2
3
5

Ragasztók és kőápolószerek

Ragasztók, Kőápolószerek

 

 

 

 

SZILIKONOK

ragasztók, tömítők, fugázók

F.BS  -  extra erős szilikon ragasztó

Prémium minőségű, 100% szilikon tartalmú, UV- és extrém időjárási, illetve hőmérsékleti viszonyoknak ellenálló, kül- és beltéren, iparban és otthon egyaránt használható, ecetsav bázisú, egykomponensű ragasztó- és tömítőanyag.

Szín:   transzparens /színtelen

Kiszerelés:   -  70 ml   (alumínium tubus)

                  - 310 ml   (műanyag kartus)

SOUDAL  -  neutrális szilikon

Neutrális építőipari szilikon tömítésre, rögzítésre a legtöbb építőanyaghoz és többfajta műanyaghoz. Nem korrodálja a fémeket, nem képez foltot a porózus felületeken, kötés után rugalmas marad és ellenáll az időjárás hatásainak.

 

Szín:   transzparens, fehér, barna, szürke, fekete

Kiszerelés:   - 300 ml   (műanyag kartus)

FUGASIL B  -  univerzális szilikon tömítő

Fugák, hézagok (tágulási, dilatációs hézagok is), repedések, rések vízálló és légzáró tömítésére alkalmas. Univerzális, UV-, időjárás- és vízálló, prémium minőségű, 100% szilikon tartalmú, kül- és beltéren, iparban és otthon egyaránt használható, ecetsav bázisú, egykomponensű fugázó-, tömítőanyag.

Szín:   transzparens, fehér, barna, szürke, fekete

Kiszerelés:   -  70 ml   (alumínium tubus)

                  - 310 ml   (műanyag kartus)

CRYSTAL MS  –  víztiszta ragasztó

A Crystal MS víztiszta ragasztó egy hybrid polimer bázisú, használatra kész , egy komponensű  ragasztópaszta. Nem tartalmaz oldószereket, izocianátokat, szilikont és vizet. Az építőipari szakipar legkülönbözőbb helyein használható sokféle alapfelületre, bármilyen kombinációban.

Tulajdonságok:  erős kezdeti tapadóerő; magas végső ragasztóerő, 24-48 óra után terhelhető; rugalmas, gyors kötés felület előkészítés nélkül; egyszerű felhasználhatóság; porózus és nem porózus felületekre egyaránt alkalmas; jó kitöltő hatás egyenetlen felületen is; feleslegessé teszi a szöget és a csavart; akár nedves felületen, akár víz alatt is ragaszthat !!!; időjárásálló, gombaálló; kikeményedés után festhető vizes bázisú festékkel; UV álló.

BRUTÁL FIX  –  erőragasztó

A Brutál fix erőragasztó magas kezdeti tapadóerejű hybrid polimer bázisú, használatra kész, egy komponensű ragasztópaszta. Nem tartalmaz oldószereket (semleges-neutrális), izocianátokat, szilikont és vizet, teljesen szagtalan. Az építőipari szakipar legkülönbözőbb helyein használható sokféle alapfelületre, bármilyen kombinációban elsősorban nehéz elemek ragasztására.

Tulajdonságok: kivételesen erős kezdeti tapadóerő (High Tack), támasztékot nem igényel; magas végső ragasztóerő, 24 óra után terhelhető; rugalmas, gyors kötés felület előkészítés nélkül; egyszerű felhasználhatóság; porózus és nem porózus felületekre egyaránt alkalmas; víz alatt is megköt, nedves felületen is megtapad; jó kitöltő hatás egyenetlen felületen is; feleslegessé teszi a szöget és a csavart; időjárás-, és páraálló, gombaálló, vízálló (nem folyamatos vízterhelés mellett); kikeményedés után rugalmas, és festhető vizes bázisú festékkel.

TŰZÁLLÓ TÖMÍTŐ 1500°C  –  kályhatömítő

A tűzálló tömítő azbesztmentes, vízüveg alapú ragasztó- és tömítőanyag. Kiválóan ragasztja és tömíti kívül-belül a magas hőmérsékletnek kitett helyeket: kandallókat, kályhákat, grillsütőket.

Tulajdonságok: azbesztmentes; használatra kész; magas hőmérsékletnek (tűznek) +1500 °C-ig ellenáll (hőálló); kiváló tapadás; kikötés után nem repedezik, nem töredezik.

 

Smiling House kőápolószerek

tisztítók, impregnálók, színmélyítő, antigraffitti

STONE  PROTECTOR  -  terméskő impregnáló

Speciális összetételének köszönhetően elsősorban a terméskövek és egyéb természetes, bányászott kövek vízlepergető impregnálására szolgál. A kezelés nem tömíti el a kövek pórusait, így természetes vízháztartásuk megmarad. Az anyag nem csak vízlepergetővé teszi a köveket hanem UV- és időjárás állóvá is változtatja azokat. A termék vizes bázisú, erősen lúgos kémhatású.

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

DEEP  SHINE  -  színmélyítő impregnáló

Elmélyíti a kezelt kőfelületek színét, fényt ad, kiemeli a kövek természetes erezetét, textúráját. Használatával a kezelt kőfelületek vízlepergetővé válnak, így több éves védelmet nyújt a nedvesség okozta károsodások ellen is, miközben a páraáteresztő képesség megmarad. A termék oldószeres, UV álló.

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

UNIVERSAL  -  univerzális impregnáló

Alkalmazható beton, térkő, ásványi alapú vakolat, cement, mészhomoktégla, tégla, klinker, gázbeton, ásványi alapú természetes kő és műkő felületeknél. Felhordás után a vízlepergető hatása gyorsan kialakul, száradás közben nem ragad, akár nedves felületre is felhordható. A termék oldószer bázisú, UV álló.

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

WALL BRICK  PROTECTOR  -  tégla impregnáló

Alkalmazható elsősorban hagyományos tégláknál, ill. különböző ásványi felületeknél. A termék emulzió hidrolízisre képes stabilizált szilán/sziloxán keveréket tartalmaz. A hidrolízis a felületre való felhordás után következik be, ami felbontja az emulziót, alkohol szabadul fel és az emulzió vízlepergető szilikon gyantává alakul át. A WALL BRICK Protector jelentősen csökkenti az építőanyag kapilláris úton történő vízfelszívó képességét, de a pórusokat nem tömíti el, így az építőanyag tud lélegezni, továbbá javítja a kezelt felületek UV állóságát. Jellemzők: vizes bázisú, környezetbarát, felhordás után a vízlepergető hatás gyorsan kialakul, jó behatoló képesség.  Összetétele alapján konzerválja a téglát  és alkalmas a gombásodásának  megelőzősére.

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

STONE WAX  -  viaszos kőimpregnáló

A  felületre gyönyörű viaszfényt varázsol, ugyanakkor hatásos védelmet képez az időjárás viszontagságai ellen, így jelentősen megnöveli az anyag élettartamát. Az emulzió kettős hatású, a kezelt felületen egy vízlepergető bázis- és egy lemosható viaszos fedőréteget képez. A kialakuló vízlepergető képességnek köszönhetően a kezelt felület sokáig megőrzi eredeti szépségét. A termék szilikonos összetevőinek hála megmarad a kezelt felületek eredeti páraáteresztő képessége így biztosítja az egészséges vízháztartást. A viaszréteg a rárakódó szennyeződésekkel (pl.: plakátragasztó, festékmaradványok) együtt, nagynyomású, forró vizes mosóberendezéssel eltávolítható. Figyelem! Tisztítás után a vízlepergető tulajdonság megmarad, de a viaszréteg a mosással eltávozik, ezért amennyiben ismét szeretnénk a viaszfényt a felületen élvezni, úgy a kezelést meg kell ismételni. A termék vizes bázisú.

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter

TOMBSTONE  CLEANER - sírkőtisztító

Eltávolítja azokat a szennyeződéseket, melyek egy sírkőnél előfordulhatnak. Ezek a por beszívódásából fakadó elkoszolódás, elszürkülés és különböző szerves szennyeződések, moha, alga, madárpiszok. Természetes (mészkő, gránit, márvány) és mesterséges (beton, műkő) anyagokból készült felületek tisztítására is alkalmas. Kíméletes a kényes márvány felületekkel szemben is.

A termék felhordása előtt nedvesítsük át a tisztítandó felületet, majd felhordás után hagyjuk hatni egy-két percig a felületen. Ezután dörzskefével eltávolíthatjuk a feloldódott szennyeződéseket. A terméket ne hagyjuk a felületre száradni, tisztítás után bő vízzel öblítsük le.

 

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

SMOKE & SOOT REMOVER  -  füst és korom eltávolító

Nagy töménységű, víz bázisú tisztítószer, amely súrolás vagy kefélés nélkül távolítja el a szennyeződéseket. A termék különösen alkalmas közúti forgalomból adódó szennyeződések eltávolítására. Ideális forgalmas utak melletti betonkerítések, betonfalak, kőkerítések, kőfalak, mellvédprofilok tisztítására. A szer használható kőből készült kerti grillek tisztítására is. A terméket szórófejjel, vagy gépi felhordással juttassa a felületre, hagyja hatni egy-két percig (nem száradhat meg), végül alaposan leöblíteni. Ha szükséges, az eljárás többször is megismételhető.

 

Kiszerelés:  1 liter, 5 liter, 20 liter

A Szilintex kőápoló termékek teljes választékával kapcsolatban érdeklődjön üzleteinkben!

IMPA  termékek

poliészter és epoxy bázisú műgyanta ragasztók többféle színben, kiszerelésben

Impa Super ancora

- kétkomponensű, poliészter bázisú műgyanta ragasztó,  tömítő,  fugázó

- színek:  világos mészkő, sötét mészkő, fehér, szürke, vörös, fekete, áttetsző (színtelen)

- kiszerelés: 

  • színesek:   1,45 kg   (rendelésre:  6,5 kg, 28 kg)
  • színtelen:     1 kg       (rendelésre:  4 kg, 18 kg)

                   

Impa Super Gres P

- kétkomponensű, epoxy bázisú műgyanta ragasztó,  tömítő,  fugázó

- színe:  mészkő

- kiszerelés:  1,5 kg

Impa Silistone

- impregnálószer természetes kövekhez és műkőhöz

- kiszerelés:  1 liter, 4 liter

Rendszeres nagyobb mennyiségű, illetve egyszeri nagyobb tétel vásárlása esetén egyedi árak képzése!

Bellinzoni kőápolószerek

tisztítók, fényezők, impregnálók, színmélyítő, folttisztító

BERT 27  -  erős savas bázisú tisztítószer

- A makacs szennyeződések eltávolítására különböző kőfelületekről, egyben rendkívűl hatékony fuga tisztítószer is.

Kiszerelés:   1 liter, 5 liter, 25 liter

Kiadósság:   akár 50 m2   (szennyeződés mértékétől függően)

Decer Dos  -  lúgos bázisú tisztítószer

- Természetes és szintetikus viasz, valamint gyanta alapú emulziók eltávolítására szolgáló speciális termék. Eltávolítja a normál és az önfényező viaszfajtákat anélkül, hogy a felület anyagának természetes fényét károsítaná

 

Kiszerelés:   1 liter, 5 liter, 25 liter

Kiadósság:   akár 50 m2   (szennyeződés mértékétől függően)

Block D70 ECO+ -  víz, olaj, zsír elleni impregnáló

- Konyhapultok, asztallapok, párkányok, homlokzatok stb. víz, olaj és zsír elleni impregnálására. Védi a felületet, színét élénkíti és ugyanakkor hagyja lélegezni a követ.

Kiszerelés:   1 liter, 5 liter, 25 liter

Kiadósság:   1 liter = 10-15 m2   (felülettől függően)

 

Vieux  -  színmélyítő

- alkalmas matt márvány, gránit, mészkő és kerámia felületekre, elmélyíti és felélénkíti a kezelt felület eredeti színét.

Kiszerelés:   1 liter, 5 liter, 25 liter

Kiadósság:   1 liter = 10-15 m2   (felülettől függően)

VX-SL  -  szilikonos fényező

- Kimondottan alkalmas műkő és beton felületek fényezésére - a természtes kövek mellett. A kezelt felületnek csillogó fényt ad és szilikonos védőréteget von rá.

Kiszerelés:   1 liter, 5 liter

Kiadósság:   1 liter = 10-15 m2   (felülettől függően)

Special  -  viaszos fényező paszta

- Visszamattult felületek újbóli fényezésére. A kezelt felületnek csillogó fényt ad, továbbá viaszos védőréteget von rá.

Kiszerelés:   350 gr;  1,3 kg;  6 kg

Kiadósság:   1,3 kg = akár 50 m2 

Special  -  viaszos fényező hígfolyós

- Folyékony viasz bármilyen típusú kő, márvány, gránit, terrazzo, mészkő, műkő sarkainak és éleinek a polírozására. Gyors száradási idővel rendelkező vízálló tulajdonságú termék. Alkalmazható a szín és a fényesség növelése érdekében.

Kiszerelés:   750 ml;  4 l

Kiadósság:   750 ml = akár 40 - 50 m2 

Spot Remover  -  folt eltávolító

- eltávolítja az olaj, zsír, kávé és egyéb foltokat a márvány és más kőfelületekből.

Kiszerelés:   250 ml;  1 kg

Kiadósság:   szennyeződéstől függő

TENAX

- kétkomponensű, poliészter alapú műgyanta kövek tömitéséhez, ragasztásához

Kiszerelés:  1, 4, 17 liter  + edző

Színek:  fekete, fehér, vörös, szürke, bézs, jura, átlátszó

   

TENAX  Rivo 50

- erős, kétkomponensű, epoxy alapú műgyanta, 1:1 keverőaránnyal

Kiszerelés:  1+1,  4+4,  17+17 liter

Szín:  bézs

 

TENAX  Domo 10

- nagyon erős, kétkomponensű, epoxy alapú ragasztó, 1:1 keverőaránnyal  (fém és üveg ragasztására is alkalmas)

Kiszerelés:  1+1,  4+4,  17+17 liter

Szín:  tört fehér

 

 

 

 

 

Akemi termékek

- poliészter és epoxy bázisú műgyanta ragasztók,
többféle színben, kiszerelésben, kőápolószerek

 

 

 

AKEPOX  2010

- zselészerű, kétkomponensű, epoxy  bázisú ragasztó, tömítő; kismértékű zsugorodás, könnyen színezhető, polírozható, időjárásnak ellenáll, oldószermentes; 2:1 keverési arány

Kiszerelés:  450 gr,  2,25 kg

Szín:  transzparens (áttetsző)

 

AKEPOX  1005

- extra hígfolyós, kétkomponensű, epoxy  bázisú ragasztó, tömítő; kismértékű zsugorodás, könnyen színezhető, polírozható, időjárásnak ellenáll, oldószermentes; 4:1 keverési arány

Kiszerelés:  1,25 kg;  12,5 kg;  25 kg

Szín:  transzparens (áttetsző)

 

AKEPOX  1010 Nero

- extra hígfolyós, kétkomponensű, epoxy  bázisú ragasztó, tömítő; kismértékű zsugorodás, polírozható, időjárásnak ellenáll, oldószermentes; 4:1 keverési arány

Kiszerelés:  1,25 kg;  12,5 kg;  25 kg

Szín:  fekete

 

AKEMI Kőszilárditó P

- hígfolyós, víztiszta  termék; UV álló, nem sárgul, polírozható, időjárásnak ellenáll

Kiszerelés:  900 ml;  10 l

Szín:  áttetsző

 

AKEMI Anti-Fleck

- speciális impregnálószer  víz, olaj, zsír  ellen, termés-  és műkő padlók, asztallapok, pultok védelmére; bel-  és kültérre egyaránt alkalmazható; élelmiszer higiéniai követelményeknek megfelel; száradási idő 24-48 óra

Kiadósság: kb. 1 - 15 m²  /liter  (a kőfelület összetételétől és szívóképességétől függően)

Kiszerelés:  250 ml;  1 l;  5 l

 

AKEMI Anti-Fleck  NANO- Effect

- erősebb  víz-,  zsír-  és  olajtaszító  hatása van, mint az Anti-Fleck impregnálónak, és már pár perc eltelte után elkezd érvényesülni, 2-3 óra után pedig teljesen kifejti hatását; termés-  és műkő padlók, asztallapok, pultok védelmére, bel-  és kültérre egyaránt alkalmazható; élelmiszer higiéniai követelményeknek megfelel

 

Kiadósság: kb. 1 - 15 m²  /liter  (a kőfelület összetételétől és szívóképességétől függően)

 

Kiszerelés:  250 ml;  1 l;  5 l

 

AKEMI Terméskő impregnáló

- értékes sziloxánt tartalmazó impregnálószer, mely beszívódik a terméskőbe, vízállóvá teszi (az esőt lepergeti), de hagyja lélegezni azt; valamint védelmet nyújt a különböző szennyeződések ellen is

Kiadósság: kb. 1 - 15 m²  /liter  (a kőfelület összetételétől és szívóképességétől függően)

 

Kiszerelés:  250 ml;  1 l;  5 l

 

AKEMI Színmélyítő

- a kő színárnyalatait elmélyítő, élénkítő egyedi impregnálószer; védelmet nyújt víz és szennyeződések ellen; időjárásálló, hosszan tartó hatással; bel-  és kültérre egyaránt alkalmas; élelmiszer higiéniai követelményeknek megfelel; száradási idő 24 óra

Kiadósság: kb. 10 - 20 m²  /liter  (a kőfelület összetételétől és szívóképességétől függően)

 

Kiszerelés:  250 ml;  1 l;  5 l

 

AKEMI Darkner Super sötétítő

- elsősorban sötét kövek  (pl. Nero Assoluto, Impala, Galaxy)  színének kihangsúlyozására, élénkitésére kifejlesztett impregnálószer; különösen alkalmas finoman csiszolt és polirozott kövek, illetve hajszálrepedések, sérült felületrészek kezelésére; időjárásálló, hosszan tartó hatással; bel-  és kültérre egyaránt alkalmas; száradási idő 24 - 48 óra

Kiadósság: kb. 10 - 20 m²  /liter  (a kőfelület összetételétől és szívóképességétől függően)

Kiszerelés:  250 ml;  1 l;  5 l

 

Honlap készítés